søndag 4. mars 2012

Vinduer og dører er på plass! Mars 2012

Det er klart for å beise veggene på jentenes nye soverom, og Ella går igang med lys beis,
men gir opp etter kort tid. Beisen er så lys, at det ikke får noen effekt.
Tross pappas motstand mot å male pga at det kan bli sprekker når panelen flytter på seg, så må vi nok male for å få ønsket effekt. Det blir innkjøp av hvit maling til neste helg.
Vårt soverom. Vinduet er på plass. Vi prøvemaler tre ulike beis-farger og ender opp med en som heter "Shabby". På brosjyren ser den riktig så lys og fin ut, og i virkeligheten er den ganske mørk blå-grå. Etter litt diskusjon og mer prøvemaling finner vi ut at vi istedet vil male hvitt. Beis blir for mørkt.
Kjøkkenvinduene er på plass. Veldig nytt og uvant å ha så god sikt mot øst,
men det kan vi vende oss til. Veggen er malt hvit, nå gjenstår å få malt tak og veggpanel,
så er det klart for å få nytt kjøkken på plass. Kjøkkenbenken blir 4,80m(!) lang.


Jentenes nye soveromsvinduer sett fra vest. 

.
Se så super-fin den nye ytterdøra ble, med sidevindu og greier.
 Her sett først innenfra og så utenfra.
Titt inn fra nord, så ser du tvers igjennom hytta og rett ut på fjorden i syd.

Veggen bak peisen har fått fliser i bølget blå-sort mønster med innslag av gull (!)
Ble utrolig flott - vi tok en sjans og valgte disse digre flisene på 30x60cm. Vanskelig å se i flisbutikken hvordan de kom til å bli, men vi syntes fargene i flisene tok opp fargene på havet og himmelen, så her ble det full klaff. Peisen er ankommet, men en kar må komme å borre hull til peisrøret i taket, før peisen kan pakkes ut og plasseres her foran flisveggen.
Jan-Erik har montert flisene i løpet av helgen, og droppet fuger. Tøff effekt! Noen få hull/fliser gjenstår der brytere skal stå. Må borres hull til bryterne før flisa kan monteres.

SJEKK UTSIKT FRA STUA! Need I say more??  Ahhh!!!
De digre vinduene i allrommet vender rett mot syd og ble utrolig fine. Malt i hvitt på innsiden, og mørk brunt på utsiden. Her ses nylagt terrasse på sydsiden.
Snekkerne er ikke helt ferdig  - mye utstyr står fremdeles: sag, stillas og verktøy.
Det gjenstår å sette kantlister på yttervegg, og noe panelarbeid her og der.
De skal også legge sorte fliser på badet før de gir seg.

Ny dobbeltdør mot vest. Utenfor her drømmer vi om en "lounge". Her skal vi sitte og nyte kveldssola og nippe vin til sola går ned i vest. Mye hardt arbeide gjenstår for å få fyllt opp med jord og lyng i et høyt lag før vi kan legge ut skifer-heller utenfor terassen, men vi gir oss ikke før "loungen" er på plass.

Se så tøft det ble med de digre vinduene mot syd! Mørk brun omramming - kjempefint!
Vi venter til neste år med å avgjøre om vi skal ha større terrasse, sette opp gelender -  i tilfellet hvor, eller istedet ha trapper, eller om hva slags gelender vi skal ha. Terassen er plassert så høyt at nå ser vi praktisk talt helt til Sverige. En formidabel utsikt, kort sagt.

Nå gjenstår å få malt eller beiset all innvendig panel på vegger og tak.
Kjøkkeninnredning skal bestilles, fraktes, bæres opp, monteres og plasseres.

Vi fire jentene i familien klør etter å gå bort på "Låven" (interiørbutikken rett rundt hjørnet) for å tømme den for ting og tang til hytta. Her skal mye på plass før vi kan begynne å være og overnatte på residensen: kopper og kar, møbler, tepper, lamper, puter og pledd. Skinnfeller, kurver og inventar skal på plass.
Det er NÅ MORROA BEGYNNER!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar