lørdag 3. mai 2014

Hjemmelaget

Fredag og tid for skalldyr og snacks.

Istedet for å kjøpe vanlig majones eller aioli i butikken lager jeg den selv. 
Jeg vil ikke ha den halvgode majonesen fra butikken som er full av sukker 
og andre E-stoffer som jeg ikke aner hva er. Det er super-enkelt å lage majones og aioli selv. Her ser du hvordan det gjøres. Husk å temperere eggene før du starter. Tilsett alt mulig digg som du vil ha i majonesen eller aiolien. Jeg liker å ha oppi sitron, dill og hvitløk, men dropper sennepen. Liker ikke sennep. Bruk fantasien og ha oppi alt det du vil ha: chili, krydder eller urter. Alt går. Lykke til!



Så over til hjemmelaget chips!

Istedet for å kjøpe usunn salt og fetende potetchips i butikken, lager vi egen sunn chips av grønnsaker. Her kan alt mulig brukes: idag valgte vi rødbeter, pepperot og søtpotet. Men gulrot, squash og alle mulige grønnsaker som kan snittes opp med ostehøvel eller rivjern (på skive-delen) kan brukes. Skjær tynne skiver, legg på bakepapir, ha over olivenolje og havsalt eller himalaiasalt. Inn i ovnen på ca 170-180 grader til de er ferdige. Enkelt og greit. KJEMPEGODT! Nammi!!!

Rødbeter og søtpotet
Rødbeter, søtpotet og pepperrot
Mmmmm, ferdig salt og herlig chips. Bare å hive innpå!
GOD HELG!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar