søndag 16. november 2014

Litt skummelt men lekkert

Tid for vennefest i mørk novemberkveld. 

Jeg ville ha et litt spøkelsesaktig festbord med mørke farger og et sofistikert og mørkt uttrykk. Med tre farger: sort, mørk rødt og grønt som basis, ble det et lekkert uttrykk som innhyllet bordet og gjestene i en magisk, lun stemning.Så fint kan det bli med friske grønnsaker kombinert med perler, fløyel og krystall. 
Likørglassene i krystall har jeg kjøpt på loppemarked. 
De er bare rå-lekre. Glass underlag og stearinlys er kjøpt på Nille. De har så mye fint, og hvorfor betale for mye for pynt, når det lekreste finnes på Nille, bruktmarkeder og loppemarkeder? Jeg kjøpte inn mengder av grønnsaker og frukt i mørke farger: aubergine, rødkål, rødløk, avocado, grønnkål, beter, fiken og ananas.

Sort duk, mørk røde sløyfebånd, perlekjeder og hovedsaklig
FRUKT og GRØNT som pynt. Jeg bestemte meg for denne gangen å bruke mat som pynt i stedet for bare blomster. Det ble bare lekkert.

Oppskrift crizzini:

Hvetemel
Rugmel
Vann
Olivenolje
Salt


Bland sammen - kna og rull
ut stenger i ønsket lengde.
Plasser på bakepapir og
stek i ca 10 min. på 200gr.

Ekstra digg: bland inn revet
parmesan og skinkebiter.

Nammi!
Ananas, auberginer, plommer, rødløk, avocado og fiken.

Men litt blomster ville jeg ha - dog ikke en stor og høy oppsats.
Jeg kjøpte langstilkede vakre roser i en vakker mørk orange farge som passet til mitt spooky uttrykk. Jeg skar til oasis, og plasserte roser og roseblader på to lave sorte skåler. Rosene ble den lille men viktige fargeklatten som gjorde bordet spennende.

Det ble en bra fest!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar